LinCon 2020

Arrangemangslista

Här hittar du alla årets arrangemang. Du kan filtrera på en arrangemangstyp eller lista alla.

För att anmäla dig till arrangemang som har förhandsbokning måste du ha en biljett eller annat giltigt inträde.

Enskild firma som korrekturläser, språkgranskar och översätter.

Samt säljer böcker, främst fantasy.

Allt på ett kort erbjuder ett kärleksfullt urval av brädspel av den bästa sort!

Titta in i Krigsspelsrummet - Figg och testa figurspel i i olika spännande miljöer! Vi kommer anordna nybörjaromgångar i Black Powder och Flames of War Vi kan också erbjuda snabbspelade flygplansdueller över den Nordafrikanska ökensanden!

MÖRK BORG

En doom metal-skiva i spelform. En spikklubba i ansiktet. Lätt på regler, tungt på allt annat. MÖRK BORG är nattsvart, apokalyptisk OSR av Ockult Örtmästare Games och Stockholm Kartell.

Soulbound poster

En grupp äventyrare skickas ut för att undersöka underliga rykten från bergen - vad är det egentligen som pågår i byn Grunewald?


Arrangemanget har föranmälning

Stayin' Alive

Stayin' Alive är Torbjörn Löwendahls debutroman som utspelar sig i ett apokalyptiskt Linköping.

Boken har trendat på Storytel och är nominerad till Selmapriset.

Annan utgivning på förlget Lionvalley Publishing är den dystopiska e-novellen "En ny medborgare" och "Jag var hon" som är en betraktelse om kvinnors utsathet i våldsamma förhållanden.

Earth, the Himalayas. Mount K2. Here we start to kick the Dark legions butt back to the void from where they came !

Rollspel i Mutant Chronicles 3ed värld, med light-regler som passar lite bättre för konvent. Spelarna kommer ta på sig rollen som Guardians och börja att rensa ut Mörkrets Legioner på Jorden, Dark Eden.

För 3-5 föranmälda spelare.


Arrangemanget har föranmälning

A Den of Wolves bild till arrangemanget

Gothenburg Megagames spelar högoktanig sci-fi i klassisk kostym!
En flotta av mänsklighetens sista överlevare, måste samarbeta medan de jagas av brutala krigsskepp - allt i en desperat flykt från ond bråd död.

Det skulle varit civilisationens undergång när Wolfs krigsskepp attackerade, men den här lilla flottan kom undan. Nu är de på desperat flykt för att rädda de överlevande och hitta ett säkert hem. Men förföljarna har fått upp spåret och hotar att dyka upp när som helst. Har alla skepp förutsättningarna att klara hoppen genom hyperrymden?

Den of Wolves är ett megagame som kretsar kring överlevnad, politik och paranoia i det 27:e århundradet.

OBS! Föranmälan via denna länk: https://invajo.com/l/Jv1hLhbVPn

Escape Box
En escape box är designad för att ge samma upplevelse som ett escape room. Du löser gåtor och mysterier, men istället för att ta dig ut så tar du dig in och öppnar fler och fler boxar för att slutligen hitta det du söker. Fördelen med escape boxar är att de är portabla och kan användas var som helst.

Jag kommer att ha med mig två olika escape boxar.

Väskmakarens testamente
- Det är bråttom om ni inte kan hjälpa mig att komma in i boxen kommer hattmakarens hela förmögenhet att gå till hans onda kusin PR som möjligen även kan vara mördaren. Ni har bara 60 minuter på er innan väskmakarens förmögenhet går till PR.

PRNK- the ORDER
- Ni vill bli medlem av PRNK en hemlig orden med oklara syften, hur som helst så är inträdeskravet att ni lyckas ta er in i boxen. Men tiden är begränsad ni har 60 minuter på er.

Hej Lincon 2020!

Maffia Sverige vill gärna arrangera Maffia under ert konvent och för att kunna tillhandahålla en så förstklassig spelupplevelse som möjligt så har vi några önskemål som skulle göra det lättare för oss:

Vi vill gärna ha tillgång till en privat sovsal (en annan än maffiasalen) för våra spelledare alternativt en sovsal där man kan sova närsomhelst på dygnet.

Vi vill helst ha två närbelägna salar utrustade med whiteboards (om möjligt) samt ca 25 stolar i varje. Salarna får också gärna ha bra ventilation/öppningsbara fönster. Maffia är ett spel med många spelare som är lämpligt för drop-in. Därför vill vi gärna att våra salar ligger så centralt som möjligt och helst nära en brädspelsbar.

Vi tar gärna emot A4-papper och whiteboardpennor om sådant finns att tillgå från konventets sida, om inte så vill vi veta detta innan så vi kan göra adekvata inköp.

Vi hade tänkt ställa upp med 6-7 antal spelledare och dessa skulle självklart uppskatta matkuponger om det finns att tillgå.

Tack på förhand och hör gärna av er om ni har några frågor.

Vi ses!
Maffia Sverige

Root

En turnering i 2018 års hetaste brädspel!

Turneringen består av fyra omgångar. Efteråt läggs poängen från varje match ihop och vinnaren är den med högst totalpoäng.

Faktioner väljs genom bidding, där man har möjlighet att offra VP för att buda på en faktion.

Föranmälan är inget krav, men vill du garantera en plats så hör av dig till arrangören på karljohannordensten@hotmail.com. Annars är det bara att komma till det första passet och anmäla sig där. Jag finns på plats en halvtimme innan.

Ett krav är att man kan reglerna (iaf någorlunda) och har spelat ett par partier. Vi kommer att använda faktionerna från grundboxen och från Riverfolk. Möjligen även från Underworld. Reglerna som används är från den senaste erratan/senaste tryckningen.

Max antal deltagare är 16, men kan öka om vi får tag i fler bräden. Hör av dig om du har ett bräde du vill låna ut!

Obs: Root är ett asymmetriskt spel. Att ha turneringar i asymmetriska spel blir aldrig hundra procent rättvist. Kom till turneringen med ett öppet sinne och en ödmjukhet inför slumpens hårda hand, samt ett fokus på att ha kul ;)

Välkomna!

Välkomna till den årliga Dust turneringen på Lincon. Vi komemr köra 120 AP på 2 mattor och 2,5 timme. Borden kommer se olika ut med 3 olika senarion så bygg armer som kan hantera det mesta.
Vi kommer köra 3 Matcher under dagen.

Special Regler vi kommer använda är utöver de officiella reglerna, FAQ och turnerings dokument:
Height advantage
Super humans kan inte bli targetade av Command actions
Ignorera "Gain a stun token" från Cheat Death regeln
Enheter med Flying kan slås mellan våningar.

Schema

9:30 Registrering
10:00- 12:30 Första matchen
12:30- 13:30 Lunch
13:30- 16:00 Andra Matchen
16:15- 18:45 Tredje Matchen
18:50 Prisutdelning

Med över 40.000 olika artiklar i lager hittar du ett av nordens bredaste spelsortiment hos oss! Om du vill att vi ska ta med oss något särskilt just till dig så lägg en beställning via hemsidan före konventet. Välj "mässa/konvent " och därefter "Lincon".

The Scouring of LinCon 2020

Hjärtligt välkomna till The Scouring of LinCon 2020!
"SoL" har blivit en återkommande singel-turnering i Middle-Earth SBG på LinCon. Här möts spelare från Sverige, Norge och Finland för att spela och ha skoj. Förra året var England representerat vilket var grymt skoj :) Temade terrängbord är alltid viktigt för oss för att få till den äkta Midgårdsstämningen. Om du är intresserad av att delta i turneringen så går det utmärkt att anmäla sig redan idag. Ett detaljerat turneringshäfte kommer att släppas 1 mars och läggas upp i facebookgruppen Middle-Earth SBG Sweden (se länken nedsn).

Anmälan: Anmälan via Messenger/Mejl till Mikael Jansson. När du får ett bekräftelse-meddelande är du officiellt anmäld till turneringen. Om du inte har fått bekräftelse inom 12 timmar är något fel och du behöver skicka ett meddelande igen. Först till kvarn-principen gäller vid anmälan. Antalet spelare är begränsat till 20. Om det blir fullt snabbt kommer det finnas utrymme att utöka plats antalet. Om du är förhindrad att delta, meddela snarast så någon annan kan ta din plats.

Startavgift:Startavgiften är 100 kr per spelare. När du skickar in din armélista så betalar du startavgiften antingen via Swish eller Paypal. Avgiften går till priser och omkostnader för eventet.

Antal deltagare
20 spelare

Armésammansättning
Armén får inte överskrida 600 poäng och måste bestå av enbart antingen goda eller onda figurer. Byggs enligt gängse grundregler.
Armélista skickas via messenger till Mikael Jansson senast 1 maj
Armélistorna kommer att offentliggöras i Middle-Earth SBG Sweden-gruppen senast 15 maj.

Målningsstandard
Alla figurer skall vara målade och basade. Inte bara på grund av att målade figurer slåss bättre på slagfältet utan att det förhöjer spelupplevelsen både för dig och din motståndare. Vi utgår ifrån att du själv vet när en figur är målad eller ej.

“Where now are the horse and the rider? Where is the horn that was blowing?”
― J.R.R. Tolkien, The Two Towers

What You See Is What You Get (WYSIWYG).

Om du tänker använda proxy-figurer eller konverterade figurer och är osäker så skicka en bild via Messenger i god tid innan turneringen för godkännande.

Priser
De tre spelarna som placerar sig 1:a, 2:a och 3:e plats med flest antal Turneringspoäng efter 5 omgångar, Sportmanship Award och Bästa kämpe får pris.

“A Wizard is never late, Frodo Baggins. Nor is he early. He arrives precisely when he means to.”
– Gandalf the Grey

Lördag 23 maj

10.15-10.30 Välkomna & Information.

10.30-12.30 Första omgången.

13.45-15.45 Andra omgången.

16.15-18.15 Tredje omgången.

18.15-21.30 Eftersnack och vänskapsmatcher

Söndag 24 maj

8.00 Dörrarna öppnas

08.20 Samling

08.30-10.30 Fjärde omgången.

11.00-13.00 Femte omgången

13.20- Prisutdelning och farväl!

Engine Kill is an Adeptus Titanicus gaming event where players will face of their 1500p Titan maniples in battle against each other to win glory on the battlefields of the Horus Heresy.

En spelbar anordnad av Spelsällskapet Myran och studentkaféet Kafé Myran. Alla som vill är välkomna att slå sig ner i spelbaren och prova på föreningens olika bräd- och kortspel.

300pts ITS turnering, 5 rundor. Närmare detaljer TBD.

The Lincon Heresy is a Warhammer 30K Horus Heresy narrative event. Players will filed Centurion forces up to 1500p and fight for control across the battlefields of Lincon Prime.

Spela soldater i koloniala marinkåren. Militär science-fiction som hämtar inspiration från miljöer som Aliens och Starship Troopers.

Vi är en förening ifrån Karlshamn som gärna vill synas lite. vi Arranferar BLA ett konvent Men även vanliga spelträffar. Vi tänkte Spela rollspel men även köra lite spontana brädspel för att vi ska få lov att synas lite.

Vi vill gärna ha rollspel som man bokar in sig på också. Vi kommer ha färdiga senarion med oss.

Logga

Vill du utforska ett okänt land, fullt av faror och mysterier? Då borde du titta förbi oss under ditt besök på Lincon 2020! I Here be Dragons – Into the Unknown kommer du att jaga monster, bygga upp ditt rike och utforska en värld som aldrig är densamma lik. Välkomna till uppvisningen av Here be Dragons!

Nils Matsson från Köping reste i över nio år kring södra Asiens kuster. Efter hemkomsten skrev han den första reseskildringen på svenska från dessa trakter, och den trycktes 1667. Boken är full av spännande och bisarra iakttagelser.

Arkeologen Martin Rundkvist har givit ut boken på nytt och sedan gjort en kommenterad översättning till engelska. I föredraget berättar han allmänt om Nils Matssons liv och resor, och drar några av de bästa historierna ur boken.

En turnering i det fantastiskt roliga och frustrerande spelet Blokus. Spelet går ut på att fyra spelare ska lägga ett varsitt pussel men på en och samma spelplan. Den som lagt ut flest av sina pusselbitar vinner. Deltävlingar hålls tordag och fredag och en avslutande final hålls på lördag.

poster

Torsdag
Öppet hus, kom hit och lär dig spela spelet!

Fredag
Öppet hus, kom hit och lär dig spela spelet!

Lördag
Turnering, anmälan till oss sker på plats

Kostnad för turneringen är 100 kr och betalas när du anmäler dig.

Du måste ha en egen lek för att delta i turneringen.

Alla packs som har varit tillgängliga i Sverige 7 dagar före turneringen är tillåtna.

Swiss-style pairings (hur många det blir kommer baseras på hur många som kommer).

Känner du ett behov av stora kartor, tusentals blippar och strategiskt tänkande? Ser du hexagoner i dina drömmar? Vill du testa ett krigsspel eller bara träffa likasinnande? Kom in till krigsspelsrummet och upplev gemenskapen!

Krigsspelsrummet hade sin premiär på LinCon 2005, och blev redan från början en fullkomlig succé! Sedan dess har vi synts på Stockholms Spelkonvent, Borås Spelkonvent och GothCon!

I Krigsspelsrummet kommer det att bli olika arrangemang under hela konventet. Såväl långa spel som tar dagar till kortare spel som du kan spela på några timmar. Oavsett om du är en ärrad grognard eller en nyfiken nybörjare så ska det finnas något för dig.

Är det något speciellt du vill spela? Gå in på: www.krigsspel.se/forum och påverka! Här träffar massor med krigsspelare!

Turnering i Netrunner.

Mer detaljer kommer senare.

Detta är en narrativ Warhammer 40k kampanj som består av två delar (två slag/dag). Kampanjen syftar till att erbjuda både nybörjare och mer avancerade spelare en annorlunda Warhammer 40k upplevelse där story och lore är mer i fokus än kompetativt spel. Det är inget krav att delta på samtliga slag utan de poäng man får går till faktionens, dvs kaos, imperiet eller xenos.

Max antal spelare:
10st

Sista anmälningsdag:
17 maj.

Inskickad lista:
- Senast söndag den 17 maj skall listan vara inskickad för granskning till johe82@live.com.
- Listan ska vara inskickad i BattleScribe, textformat och innehålla samtliga detachments etc.

Regler:
- 1750 poäng.
- Varje spelare ska ha med senaste FAQ samt errata för sin faktioner.
- 2 narrativa matcher.
- Max 3 detachments per spelare.
- Rule of three.
- Cover regler följer ITC. Nedre våningen på ruiner är LoS blocking. +1 cover för ruiner, kratrar samt annat fastslagen area terrain.
- Main objectives avgörs utifrån varje narrativa scenario.
- Betaregler är lagliga i kampanjen.

——————————

Vi som arrangerar heter Viking Games och är en nystartad svensk Warhammer 40k kanal med rötterna i Norrköping. Vi arrangerar just nu både narrativa samt ITC ligor och kommer inom kort också släppa högkvalitativa battle reports, intervjuer, recensioner och mycket mer. Vi är medvetna om att LBK arrangerar ITC på Lincon och därför vill erbjuda en annorlunda och alternativ 40k upplevelse som attraherar en annan typ av spelare.

Vi är en förening som önskar arrangera
Brädspelsbar
Rollspel Ensamma vargen
SM-turneringskval för Ticket to ride
SM-turneringskval för Carcassonne
Mini turneringar

thsweden- banner/ banderoll bild för föreningen, mini versionen

Vi är ett gäng fans av tv-spelserien Touhou Project som bildade en förening i syfte om att sprida Touhou till Sverige.

Arrangemanget kommer att låta alla besökare testa på de flesta av det officiella och inofficiella Touhou-datorspelen som finns. Vi kommer dessutom att ha hand om turneringar i vissa Touhou-spel, med priser till vinnarna. Anmälan till turneringarna sker på plats i vårt rum. Våra vanligaste turneringsspel finner ni i turneringsreglerna på vår hemsida.

Huvudbild

Ni befinner er i ett mörkt slott, ljusen är nära på att slockna och mörkret kryper er närmare. Skynda er och fyll fickorna med guld för att sedan fly innan vakterna kommer!

Ett äventyr alla klarar, men få bemästrar.

I Escape the Castle! får ni testa på ett Escape Room där ni som grupp får utmana era sinnen! Samarbete, kommunikation, kreativitet och mycket mer kommer sättas på prov.

Information: Ni har som grupp totalt 15 minuter på er att klara så många gåtor och pussel som möjligt och det kostar 20 kr/person att köra rummet. De som klarar flest gåtor och pussel har chans att vinna fina priser från Escape House!

Deltagaravgift: 20 kr/person

Anmälan: Kom förbi oss, vi är i P26, och skriv upp er på vår lista för att få en tid! Först till kvarn som gäller!

Deltagarantal: Samla ihop ett gäng på 2-6 personer som tillsammans ska lösa gåtorna. Perfekt för både stora och små!

Vågar ni anta utmaningen?

GP Logo

Butik för speldesigners. Säljer spelkomponenter och gör prototyper och små upplaggor av svensk designade spel.

Vill du beställa prototyper, material etc?

Läs mer på www.gameprototyper.com

Kom och pröva på brädspel som du kanske aldrig har sett, eller kan se, någon annan stans! Här finns en brädspelsbar med allsköns märkliga hemmabyggen från Japan, direktimporterade från Tokyo Game Market!

Kom och prova på Virtual Reality, Jobba med 3D i CAD, Eller koppla av vid en dator med lite minecraft eller något annat spel,
Vi kommer även ha 3D skrivare på plats så man kommer ha möjlighet att skriva ut egna figurer

Logga för haba spel samling.

Vi har under åren samlat på oss en heldel barnspel från primärt HABA. Men även från kärnan, ravensburger och andra familjevänliga spelförlag. Kom förbi och testa med era barn! Det kanske skapar ett nytt familjeintresse!

Vi har primärt spel för yngre barn (ca 3-6 år) för äldre barn finns det mycket bra spel hos andra arrangörer på Lincon :)

FryxGames har ett rum för att spela deras spel, både nya och gamla. Kom in och testa senaste expansionen till Terraforming mars eller ännu ej släpta spel, som Angel Fury, eller erövrarna från vintergatan.

Nybörjarintro
EDH / Commander
Casualturneringar

I casualrummet spelar vi Magic på en lite lugnare nivå. Är man nybörjare får man en genomgång, och kan även få en lek eller två.

Som vanligt har vi högvis med kort man får ta fritt från.

Kom och pixla med pärlor.

Gör din favorit-figur eller märke i pärlor, mini & midi.

Butik med Bräd-, roll- och figurspel. Både begagnat och nytt. Byter, säljer och köper begagnat. Öppet hela konventet med ett fantastiskt sortiment.

1928: Den amerikanska företagaren John Kincade har anlitat ett en grupp äventyrare för att ta över skötseln av hans plantage i Honduras. Den tidigare förvaltaren har upphört av svara all form av kommunikation och leveranser upphörde helt för en vecka sedan. Mr Kincade vill att gruppen undersöker vad som hänt samt får igång leveranserna igen. Kosta vad det kosta vill!

System: Call of Cthulhu
Spelare: 2-5st


Arrangemanget har föranmälning

Lagbaserad ubåtsduell i realtid! Sänka skepp med kompetent designer!
tar bara 30 minuter inklusive regelgenomgång! Kort och gott är Captain sonar snabbt, roligt, ibland stressigt spel för två lag om 4 personer där varje spelare får var sin viktiga roll i ubåten. Bra sammarbete behövs för att bli bra men det brukar vara minst lika roligt att skratta åt eländet när det går dåligt. Oroa dig inte om du inte redan har 3 lagkamrater utan vi parar ihop lag på plats.

En handfull hjältar

Rastlöst och spänt spejar ni mot krönet. Än så länge ser ni bara gräset som vajar och de bomullsliknande flygfröna som dansar i vinden, mot en vaniljfärgad himmel. Kanske hade ni hunnit med ännu en förberedelse? Kommer barrikaden att hålla? Det är inte första gången ni begrundar om det var ett misstag att ställa upp över huvud taget. Plötsligt skymtar ni dem. Det är dags. Den lilla bergsbyns framtid vilar på era axlar.

--------------------

VINDSJÄL är ett äventyrsrollspel i en färgstark fantasyvärld som hämtar inspiration från historiska Sydamerika, Asien och Polynesien. Spelet syftar till att skapa en immersiv och spänningsfylld upplevelse – där du personifierar rollpersonen, snarare än att spela dig själv. Regelsystemets fokus ligger på frihet, kreativitet och cinematik.

Vi kommer att spela ett förberett scenario inspirerat av "De sju samurajerna". Scenariot kretsar kring ett stundande anfall på en värnlös by – men handlingen är öppen och berättelsen formas av de val ni spelare gör. Ni kommer att få ett antal förberedda rollpersoner att välja mellan, men ni får själva vara med och utforma deras personligheter.

Ta med dina favorit-T6:or om du vill, men allt material finns på plats.


Arrangemanget har föranmälning

Tre mäktiga härar av LEGOsoldater utkämpar ett avgörande fältslag för Longdales framtid...

Gör ditt eget brädspel på 4 timmar!

På 4 timmar går vi genom tema, brainstorm, design och test. Normalt brukar det gå att nå en spelbar prototyp på denna tid.

Vi tillhandahåller en del material som kort, pjäser, papper mm.

Two Rooms and a Boom

Ta en grupp människor – ge dem varsin hemlig roll – dela slumpmässigt in dem i två rum – och lägg till en BOMB!

Deltagarna får var sin roll som delar in i dem två lag, ett blått och ett rött. Det blå laget har en president, det röda laget en självmordsbombare. Övriga deltagare har också olika specialroller. Spelet pågår sedan i fem tidsbestämda ronder, så att varje spel tar 15 minuter effektiv speltid. Mellan varje rond utses en eller flera deltagare som får byta rum, och efter den femte och sista ronden så kontrolleras om presidenten och självmordsbombaren befinner sig i samma rum, då vinner rött lag, eller om de är i olika rum, då vinner blått lag.

Under spelet får deltagarna prata med varandra för att försöka lista ut vem som är vem och vilka lag en tillhör. Det är också tillåtet att visa hela eller delar av sitt rollkort för att utbyta information med övriga deltagare. Kanske är du spionen, som springer runt med ”fel” färg på ditt kort och samlar information om motståndarlaget, eller utkastare som kan tvinga personer att byta rum? Det finns också roller som står utanför spelet mellan rött och blått! Du kanske är älskarinnan som vinner spelet genom att vara där presidenten är när femte ronden är över, så länge frun inte är det!

Drop in – inga förkunskaper behövs – varje spelomgång är 15 minuter effektiv speltid – funkar på grupper mellan 6 och 30 deltagare!

Chase er et dexterity spil som giver en oplevelse af intens non-verbal samarbejde, der kræver koordinerings- og balanceevner.
Antal spillere: 1-4 (faktisk helt op til 8 er muligt!)
Varighed: 10-20 min.

Logo

Den lilla butiken med det stora engagemanget!

Butik med försäljning av Sällskapsspel, Figurspel, Kortspel, Rollspel och Lajvtillbehör.

Vi kan tyvärr inte få med oss hela vårt sortiment till LinCon så förhandsboka gärna via vår hemsida (www.mantikora.se) och välj Avhämtning samt skriv Avhämtas på LinCon i Övrigt-fältet.

Utöver försäljning så kommer vi att ha demo-spel i butikslokalen där du kan prova på några av våra utvalda favoriter.

Vi kommer liksom tidigare år har ett flertal olika varianter uppställda för drop-in spel. Spelet finns i många olika varianter från två till sju spelare med speltider från två timmar och uppåt. Vi lär ut grunderna till dig som aldrig testat spelet tidigare och hoppar gärna in om ni saknar en spelare på något bräde.
Vi kommer minst att ha 1914, 1941, 1942, Global och A&A and Zombies, och kanske några varianter till. Släpp loss tärningarna och låt kampen börja!

Stoppa Cthulhu och hans vänner i spel som Mansions of Madness och Arkham Horror - eller kämpa som ditt favorit-tentakelmonster mot andra ruggiga typer om världsherravälde i Cthulhu Wars!

Inga förkunskaper krävs - vi lär er på plats!

Turnering i Guild Ball. Även Godtear

Tebaren - det finns alltid tid för te!

Svart, grönt, rött, årets konventsblandning, eller den ombytliga Populis-kannan? Det finns säkerligen ett te för just dig! Kom förbi Tebaren och ta dig en kopp!

Två av en gamers kanske värsta mardrömmar besannas när först elen och sedan kaffet försvinner i urban fantasy-sagorna för alla åldrar. Eller förlora dig i folktroinspirerad urban fantasy för vuxna.

I en galax långt, långt borta...

Välkomna på en miniturnering i Star Wars Legion.

Format: Skirmish, Relaxed Tier
Poäng: 500
Målning: inget krav men en fullt målad och enhetligt basad arme ger 1 TP (lika mycket som en matchvinst)

Tid: Fredagen den 22 maj
Schema:
09:30 Samling
10:00 Match 1
12:00 Lunch
13:00 Match 2
15:15 Match 3
17:30 Avslutning

14 platser

Allt som är släppt innan 20 maj är tillåtet.

F28 är ett indie-figurspel för 28mm-skala som klarar både
"rollspelsliknande" narrativt spel tillsammans mot spelledare,
skärmytslingar och större slag med fordon, flyg et al. På Lincon finns
tillfälle att testa spelet; inga förkunskaper behövs och vi har alla
figurer som behövs (vill du så får du så klart gärna spela med dina
egna). Dyk upp när du vill, ett grundläggande parti tar bara 30 minuter
inklusive regelgenomgång.

Vill du sitta på järntronen? Vill du storma fiendeleden med svärdet höjt eller sticka dolken i dina vänners rygg? Vill du leda ditt släkte till seger?

Då har vi det perfekta för dig! Ett spelrum fyllt av brädspelet A Game of Thrones the Board Game. För er som redan spelat det finns även en extra version för hela tolv spelare! Rummet kommer finnas tillgängligt under stora delar av Lincon och vi lär både upp nya såväl som tar anmälningar för de som vill testa på 12-personer spelet.

Om spelet:
Ett brädspel med djup strategi där en leder arméer mot de andra adelshusen i Westeros. Det utspelas alltså i världen av George R.R. Martin bokserie A Song of Ice and Fire som blivit tv-serien Game of Thrones.

Vi ses //David & Artemis

Detta år ger vi oss på den uråldriga kampen mellan gott och ont, eller ska vi kanske säga kampen mellan spandex och världsherravälde? Vi är era guider genom en värld av flygande altruister, ondskefulla robotar och hemliga identiteter.

Som tidigare så kommer vi fylla ett rum med några av våra favoriter på temat, uppställda och redo att bli spelade. Vi finns på plats med regelhjälp och hjälp att komma igång.

Årets spel (kan komma att förändras fram till konventet):

Marvel Champions
Funkoverse
Dice Masters
Kick-Ass
Hellboy
Guardians
Reckoners
Agents of Mayhem
Sentinels of the Multiverse
Marvel VS System
Rhino Hero Super Battle

Spelplan

Ett kortbaserat brädspel för hela familjen. I spelet genomför man en karriär som simmare. Man ställer upp i ett antal tävlingar som man under spelets gång tränar inför. Det gör man genom att plocka upp kort med olika värden och simsätt på. Man tävlar i de fyra simsätten, bröstsim, frisim, fjäril och ryggsim. För att både träna och tävla behöver man också mynt som man kan tjäna ihop på olika sätt på spelplanen. Den som vunnit flest tävlingar vinner spelet. Spelet har också ett antal roligare inslag som bonuskort och annat.

Jag skickar gärna en kopia på reglerna om det önskas.

Ett VR musikspel där du slår block i takt till musiken.
Vi kommer ha Index controller på HTC vive. Kan hända att det kan finnas andra system på plats att spela på.

Kval fredag 13:00
2 låtar som kommer ha något med årets tema på konventet
Valfri svårighetsgrad alla modifiers som gör det svårare är godkända. De 8 med bäst poäng går vidare till final

Semifinal och final
lördag 21.00
Kör 1 låt samma regler som i kvalet. 4 bästa går vidare till final
I finalen får alla välja en valfri låt som finns officiellt i spelet alltså inga custom maps. och så kör man allas låtar 1 gång och högst totalpoäng vinner

Deltagaravgift 20kr

Testa att styra ångdrivna mekaniska vidunder i Warmachine eller de vilda bestarna i Hordes.

Fredagen och Lördagen hålls en 75 poängs turnering.
Mer info eller anmälan sker på gotapair.se
eller via Facebook gruppen "Warmachine & Hordes Sweden" där ett evenemang ligger öppet.

Är du sugen på att spela rollspel? Då är det bara att komma förbi Indierummet. Vårat utbud av rollspel är kraftigt varierande men majoriteten fokuserar på drama och relationer mellan rollpersonerna. Detta då Indierummet har sitt ursprung Story-now rörelsen. Så oavsett om du är nybörjare eller veteran till hobbyn så är du mer än välkommen in till oss.

Rekommenderad ålder 12 och uppåt.

Are you looking forward to playing roleplaygames? Then it's to take a trip to Indierummet. Our range of roleplaying is widely varied, but the majority focus on drama and relationship between the characters. This because Indierummet originates from the Story-Now the movement. So whether you are a beginner or veteran of the hobby, you are more than welcome to join us.

Recommended age 12 and up.

Vill du spela partisaner som spränger järnvägar under näsan på tyskarna?
Vill du slåss om bunkrar på den polska landbygden?

Då skall du testa Battlegroup!

Battlegroup är ett historiskt baserat figurspel, där man kan spela allt från små infanteristrider i städer till stora pansarslag på den ryska tundran.

Arrangemanget kommer vara ett drop-in arrangemang.

Föreningen Spellaboratoriet kommer återigen slå upp dörrarna för sitt arrangemang Småländska öppna.
Hos oss kan du spela brädspel, kortspel, figurspel, rollspel och lära känna nya trevliga människor. Spellaboratoriets vana exkursionsledare finns på plats och hjälper mer än gärna till med regelförklaringar och allmänna upplysningar efter bästa förmåga.

Så oavsett om du kommer ensam eller i grupp till Småländska öppna så hoppas vi att just du kan hitta något som tilltalar dig bland våra spel.

Hoppas vi ses på konventet!

Auktion & Loppis

Sälja

Vill du bli av med dina gamla spel? Har du något som ligger i en kartong och samlar damm? Överlämna ditt skräp till oss och få en slant för smörjan.

Köpa

Kom till LinCons auktion och loppis och upptäck en värld av rariteter som säljs till underpriser. Ingen anar att det som ser ut som lump egentligen är värt tio gånger mer pengar. Genom smarta budgivningar kan du utmanövrera de andra köparna så att du kan få det du vill ha i det närmaste gratis

Loppis

På torsdagen kl 10-18 kan du lämna in det du vill sälja på loppisen. Du sätter ett fast pris och vi tar 5 kronor i avgift per pryl. Vi tar emot max 10 prylar på person. Loppisen har sedan öppet fredagen 9-21 och lördag 9-17.

Auktionen

På torsdagen kl 10-14 kan du lämna in det du vill sälja. Auktionens provision är 10 kronor per utrop. Vi tar emot max 5 prylar per person och 250 totalt. Hör av dig innan om du inte kan komma i tid.

Senare på torsdagen och under fredagen är det sedan visning av alla prylar. Då kan du, om du inte kan delta på auktionen, komma och lämna skriftliga anbud på det som ska säljas. Alla anbud är givetvis bindande.
På fredagen kl 18 är själva auktionen. Vi tar emot Swish, kontanter och kort (för belopp över 200:-).

Nu välkomnar vi er till årets upplaga av Linconfaux! Det blir första upplagan med i Malifaux 3rd edition, och kommer följa Gaining Ground Season Zero.

Mer information finns på https://www.facebook.com/events/165939074709142/

I år fokuserar vi ännu mer på spelandet i salen men tar förstås med oss plastfickor, tärningar och andra tillbehör vi alla är beroende av. Plus en hel del magic och förhoppningsvis lite färska spel från Kickstarter.

Turnering i Epic:Armageddon.

4 matcher á 4000 poäng.

Endast NetEA approved och EpicUK listor tillåtna.

Entmot 2020

Alla hjärtligt välkomna! På Entmotet träffas alla spelsugna för att ha skoj. Om du är nyfiken på SBG, kom gärna förbi och titta, snacka och prova på. Under dagen bjuder vi på en rad olika aktiviteter. Du hittar säkert något som passar dig:
kl 10-21 Vänskapsmatcher och prova på SBG.
kl 11-13 LotR/Hobbit-loppis
kl 11-17 LotR-Quiz
kl 12-18 Battle Companies: Jakten på Gollum
kl 18-21 Chaos in Arda

Vänskapsmatcher: Ta med dig din armé på 400-1000pts och spela mot en kompis på något av våra temade-terängbord. Finns det något bättre att rulla tärning, flytta plastgubbar och softa med en kompis. Platser: Ingen föranmälan, men kolla av med arrangör innan ni börjar spela.

LotR-Quiz: Testa dina kunskaper i Tolkien-Lore :)

LotR-Loppis: Ett perfekt tillfälle att utöka din samling eller passa på att sälja de figurer du inte behöver :) Markera tydligt pris och Swisch/Paypal.

Jakten på Gollum! Battle Companies (BC) är en skirmish-variant av SBG med narrativet i centrum. Du tar kommandot av en mindre grupp krigare som ger sig ut på jakten efter Gollum! Det verkar förstås inte bättre att både Saurons tjänare och de goda krafterna i Midgård försöker hitta Gollum. Jakten har börjat och tiden är knapp! Det kommer att finnas extra warband för dig som du vill prova på SBG på plats :) BC är ett superkul sätt att spela SBG som kräver ett minimum av figurer.

Chaos in Arda är en trevlig ice-breaker och ett annorlunda sätt att spela SBG! 400pts per spelare, 3-4 spelare per bord. En omgång. 20 platser.

Anmälan till BC och Chaos in Arda görs via Messenger/Mejl till Mikael Jansson.

Turnering i Warmaster revolution

Senaste utgåvan av reglerna och armélistorna gäller

Armestorlek 1250pts
Antal matcher 5 st a 90minuter
Samling 08.30 matchstart 09.00
Inga målningskrav
Anmälan sker till sydalv@gmail.com

A LVO style warhammer tournament, 6 games qualifier and a top 8 single elimination tournamnet. more info to come at swedishgrandtournament.se

Curators Framsida

Worldshapers bjuder in till att komma och testa vårt spel Curators - collection conundrum.

Dieselångorna ligger i luften, motorn går varm, plåten som ersatt det mesta av de utslagna rutorna gör det svårt att se mer än rakt fram. Tur är det då de också, förhoppningsvis, stoppar kulorna från de andra tävlandes vapen.

Snart går startsignalen, snart börjar den enda chansen att lämna detta helveteshål till planet, förstörd av girighet och rovkapitalism. Möjligheten att få åka till Mars och börja ett nytt liv.

Kom och testa det snabba figurspelet Gaslands där du skall vara först över mållinjen utan att vara i flera delar. Vi kommer finnas i samma sal som Småländska öppna. Inga förkunskaper krävs då vi kommer hjälpa till med regler.

Prova på att bygga med Hirst Arts gipsklossar. De gjuts i silikonformar med god passform som passar både figurspel, dioramor och tex ljuslyktor. Det enda som begränsar dig är din fantasi.
Ska du basera ditt bygge på figurspel så är det bra om du tar med dig en figur från tänkt spel. Hirst Arts har 1,5 och 1-tummsbrickor.
Stilmässigt har Bruce Hirst gjort formar i grott, egyptisk, framtid, gotisk och en rad andra stilar, det begränsar dig inte till att utöka användningsområdet genom att såga, fila bitar till former du vill anpassa till det egna bygget. Vi förser dig med en kapaskiva att ha som underlag och limma på, torrbygg först så fixar vi storleken.

Arrangörerna kommer visa inspirationsbilder och pågående bygge. Däribland ett diorama, ett figurspelsvärdshus samt en tärningsarena och kanske något till.

Efter förra årets deltagarexplosion så ber vi er att ta hänsyn till platstillgången vid bordet. Under tiden du väntar på plats så passa gärna på att delta i Pixelarts pärlande nöje i samma rum som oss.

Tänk på att använda oömma kläder, framförallt för att lim är duktigt på att fastna.

Du betalar för det du använder dig av, alltså en ren materialavgift baserad på vikt.

Till er som har ansvar för barn och unga;
• Vi har ingen möjlighet att ”passa” ert barn.
• Vi tar inget ansvar för ev skador på kläder mm från det superlim som vi använder.

Med lite tur kommer det även finnas ett sidobord där du kan måla figurer. Vi erbjuder där ingen färg eller figurer då det är lätt att köpa dessa i konventets butiker.

På Lincon arrangerar föreningen SvenskaMagic sitt största event under året och i år erbjuder vi Modern SM, Butiksmästerskapet och en massa andra trevliga turneringar utöver det. På hemsidan lägger vi upp mer info så fort vi har den. https://www.svenskamagic.com/center/start.php?ID=219

Hypoteser ska testas. Frågor som "tänk om" behöver besvaras. Mysterier kan lösas och världar skall räddas!
Spellaboratoriets testledare står redo. Modellerna är konstruerade. Allt som krävs är en grupp deltagare som bidrar med sin unika fantasi.
Kom och spela lite rollspel med oss!
Rollspels drop-in, inga förkunskaper, samma sal som Småländska öppna.

Seriösa Spelbaren har ett stort utbud av brädspel som vi lånar ut. Vi kan även hjälpa er med regelgenomgång. Det kommer att finnas både nya och gamla spel, men de flesta är mellan den medelsvåra och tyngre "eurogame" typen. Nästan inga familjespel och partyspel, men det kommer att finnas några snabba enkla spel.

Turnering för 15mm figurslag med reglerna DBMM 2.1. Arméer från åren 1071 till 1525 e kr är välkomna. Max 240 armépoäng.

Turneringen kommer att spelas i tre omgångar utan utslagning.

Registrering 30 min före första passet.

Turnering i Puerto Rico.
Det rekommenderas starkt att du har spelat tidigare.
Må bäste guvernör vinna.

Blandade brädspel som fokuserar på samlande och användande av resurser.
Kommer finnas spel av olika tidsåtgång, samtliga kommer vara familjevänliga även om de kan ta tid

Kom och spela 18xx! Cho cho!

"Röken från det brända kolet sprider sig när ångloket lämnar stationen. Kvar står direktör Vanderbildt och ler förnöjt. Hans investering i bolaget visade sig vara en lyckoträff, men en tag av oro var den teknikutveckling som stod för dörren..."

Upptäck varför så många heavy Euro-gamers tycker 18xx är den ultimata spelupplevelsen. Är det verkligen bara Excell-ark och miniräknare? Är deklarera roligare? Eller är det den mest spännande värld man kan fastna i (om man gillar strategispel)? För ett varningens ord - tycker du det är roligt är du antagligen fast för livet.

-----------------------

Både du som har spelat tidigare och du som aldrig prövat är välkomna.

För dig som har spelat tidigare så kommer det att finnas möjlighet att pröva olika 18xx.

För dig som är nybörjare så kommer det att finnas chans att få regelgenomgång och att pröva på det nya 18Chesapeake.

Vid tre tillfällen kommer det att vara speltillfällen med fokus på nybörjare:
* Torsdag 13:00
* Torsdag 17:00
* Fredag 13:00
Även de som inte är nybörjare är välkomna att dyka upp vid dessa tider.

En introduktion till 18xx:
https://youtu.be/XQ6sHb1obD4
Recension av 18Chesapeake:
https://www.railsonboards.com/2019/05/03/18-chesapeake-18xx-in-its-purest-form/

Utöver dessa tre pass kommer det att spelas tågspel i salen. Det kommer att finnas ett antal 18xx-titlar tillgängliga med olika spellängd och svårighetsgrad.

Vi kommer att försöka ha listor i salen där man kan skriva upp sig, titlar man vill spela och när, så dyk gärna upp tidigt och skriv upp dig när du vill spela. Då det kräver en viss tidsinvestering att spela och det vore olyckligt att komma precis när flera partier startat då det kan dröja några timmar tills nästa parti (vi räknar med våra deltagare inte är vampyrer och behöver mat).

TLM

Emma försvann utanför London för en veckan sedan, hennes skolväska låg kvar på marken.
Polisen har inga andra spår.
Men John har sina egna sätt att ta reda på saker och åker för att leta efter henne.
John har dock inte hört av sig på flera dagar.
Fanny samlar de närmaste och beger sig mot staden Shaw...

The Laughing Magician, är ett egenkonstruerat narrativt dioramabrädspel med figurer som spelas över sju akter där spelarna samarbetar mot spelet
Ett hommage till serienovellerna om magikern i trenchcoat.

Anmälan sker på plats
Inga förkunskaper krävs.

Hej.
Vi tänkte dyka upp igen och fylla en butikssal med gamla godingar och samlarspel.

Figurer, rollspel, brädspel och allt som hör där till.

Välkommen till Episka Konflikter! Här spelar vi brädspel med krig, direktkonflikt, civilisationsbyggande och episka historier. Vanligtvis är spelen av typen snäppet mer komplexa och lite mer tidskrävande, men det är därför de känns så episka!

Vi kommer att ställa upp och dema/förklara ett urval av spel så det är bara att komma in och sätta igång. Exempel på spel som vi kommer att ha uppställda är: War of the Ring, Dune, Shogun, War Room, Star Trek Ascendancy m. fl.

1922: Ni är inbjuden till Maybelle Duke. En av New Yorks absolut rikaste socitetskvinnor, men också en av de mest uttråkade. Den korta tiden ni känt Maybelle har varit en kavalkad av svartklubbar, snabba motorfordon, gangsters och gränslösa beteenden.
Hennes senaste besatthet är en utländsk mystiker som sägs kunna spå framtiden och läsa tankar. Denna kväll skall han enligt Maybelle göra något alldeles speciellt. Det kommer att bli en magisk kväll var hennes egna ord, innan hon lade på luren. Och hittills har kvällarna tillsammans Maybelle alltid levt upp till det som utlovats.

System: Call of Cthulhu
Spelare 2-5


Arrangemanget har föranmälning

Keyforge är ett kortspel designat av Richard Garfield
(skaparen av Magic) där man köper färdiga och slumpmässigt genererade lekar, så man inte behöver sitta och deckbuilda en massa själv.

Den här turneringen är en så kallad "Sealed" turnering där alla deltagare får köpa en helt ny lek för turneringen, och det har just släppts en ny expansion, så det här är perfekta tillfället för nya spelare att testa på!

Hamlets skall ekade mellan husväggarna och zombien hasade framåt mot den stora fläckiga hunden. Deras dreglande käftar var bara decimeter från varandra när en skarp knall hördes och zombiens huvud exploderade i en kaskad av blod och hjärnsubstans. Rigmor sänkte hagelgeväret med de rykande piporna. Människans bästa vän och den gamla gumman fortsatte nerför den smala bakgatan i Möllinge.

1995 kom zombierna till den lilla staden Möllinge och efter det var inget längre sig likt. Ingen brydde sig längre om att det röstats ja till EU eller vilken låt med Ace of Base som var bäst på diskotekets dansgolv. Livet handlade helt enkelt om att överleva dagen.
Kom och spela Hjärnor! Ta rollen som en av våra vardagshjältar och försök tillsammans med dina medspelare överleva zombieutbrottet. Det svenskutvecklade spelet är ett kooperativt figurspel med ett actionfyllt och intuitivt regelsystem som inte kräver några förkunskaper.
Börja med introduktionsscenariot eller något av de scenarier som finns i regelboken som släpptes 2019. Du har också möjlighet att provspela material som är under utveckling. Passa också på att byta några ord med spelets skapare.

RÖK: End Time

Vi kommer ha vårat brädspel RÖK med oss som kommer finnas uppsats för speltest vid vårat bord.Rök: End Time är ett taktiskt stridspel satt i en fornnordisk postapokalyps, där 1-4 spelare måste samarbeta för att överleva i kampen mot mytologiska väsen.

Contact, Conjure and Worship the 9 Demon Kings!

Goetia: Nine Kings of Solomon är ett mörkt eurogame där spelarna tävlar om att kontakta, frambringa och tillbe de 9 demonkungarna.

Spelet är ett så kallat worker placement där spelarna placerar ut sina arbetare på speciella platser för att få resurser och speciella effekter.

Under spelets gång kommer spelare att få krafter från demoner som påverkar reglerna. Målet med spelet är att samla på sig så mycket krafter som möjligt samt att göra pakter med demoner.

Spelet har en hyllad spelmekanik och fått bra kritik av bla. Richard Ham (Rahdo runs through) och vår svenska Tomas Engström (ConraDargo Recenserar).

Det här spelet är något för dig som gillar Lords of Waterdeep, Terraforming Mars och Everdell.

Demos of Kingdom Death: Monster, Middara and some other newly released games. Miniature painting table for those who want to try their hand and painting a game mini. Paints, brushes and a mini are provided. There will also be a small collection of games that can be borrowed.

Arrangemanget är ett diorama i 1/285 skala som iscensätter en av andra världskrigets mindre kända sammandrabbningar. I bergskedjan Vosgeserna i östra Frankrike har en amerikansk infanteribataljon blivit instängd bakom fiendens linjer. En fritagningsoperation är satt i rörelse, samtidigt som händelser i omvärlden ständigt ändrar förutsättningarna för de båda sidorna.

Arrangemanget är ett enda stort scenario som pågår kontinuerligt under utsatt tid. Det finns viss möjlighet till drop-in, men i huvudsak riktar det sig till spelare som kan vara med under huvuddelen av scenariot.

För 6-10 spelare.

Nybörjare och veteraner är välkomna att slå sig ner för en omgång Blood Bowl - amerikansk fotboll i Warhammer-världen! Vi står för spelplaner och några tillgängliga lag, annars kan man ta med sitt eget. Avslappnad miljö och roligt spel för alla!

Spelutvecklarrummet arrangeras av en förenad grupp speldesigners från olika orter i Sverige. Vi som arrangerar presenterar en mängd spelbara prototyper i olika genre. Allt från enklare kortspel till mer avancerade eurogames. Vi erbjuder LinCon-besökare möjlighet att vara med och speltesta prototyper under utveckling, få en inblick i vad det betyder att försöka få sitt eget projekt utgivet, att gå från idé till färdigt spel, och att diskutera speldesign i stort och smått.

Turnering i Power Grid.
Det rekommenderas att du har spelat innan.

Historisk fantasyförfattare

Falkenjack Woodcraft, dvs jag, Johan Falkenjack, bygger allehanda spelparafernalia i främst trä. Jag bygger till exempel tärningstorn, spelledarskärmar, tärningstråg, kortorganiserare och ett och annat spelbord. På konvent brukar jag ha med mig ett mindre urval demoexemplar som är till salu till generösa mässpriser men främst jobbar jag på beställning. Beställningar som görs på konvent får dock också mässpris och har du en idé som jag kan lägga till min produktlinje så får du dessutom en uppfinnarrabatt.

Bevisa att ni kan mest på LinCon och vinn priser och skryträttigheter under resten av konventet!

Kom med kompisar eller hitta kamrater på plats för att testa era kunskaper i nörd kategorier så som brädspel, rollspel, tv/dataspel, disney, tv serier, anime o.s.v

Men var redo, det går rykten om att vissa frågor har en...twist.

Varje lag får bestå av max två personer (men det är ok att vara färre), om du inte har en partner men vill ha en så dyk upp 5 minuter innan utsatt tid så parar bi ihop er!

Ett pris utlovas vinnarna förutom den oändliga äran i att vara nördigast på LinCon!

Spelbar med speldemo och betoning på nya brädspel från Kickstarter, däribland Nemesis, Dungeonology, Hellboy, Fireball Island, Street Masters och Joan of Arc, men det kommer även att finnas en del gamla klassiker.

Gillar du Diablo, Gauntlet och annan Hack & Slash? gillar du figurspel, diorama och mycket action och lättspelat dropin?

Då är detta spelet för dig!
I grunden samma arrangemang från förra året, men vill försöka hitta sätt att svälja fler spelare än förra året och göra det ännu lättare att hoppa in.
Dyk upp på konventet för mer information så ser vi till att ni har kul och hackar många monster!

Nördboet arrangerar två spelbarer, varav ena inriktad mot zombie- och skräckspel och den andra mot spel med science fiction-tema.

Med andra ord, allt från Zombie Dice till Twilight Imperium!

Karta

4 Players, 240-360 min.

The game is a sweep of history game like Britannia or History of the World set in the greater Mediterranean area in the years 500 - 1000. It is supposed to convey an epic feeling of states rising and falling without too long or too complex rules. The players take control of four historical peoples and are given the chance to change history. For example, you can try to stop the Eastern Roman Empires decline. The different peoples are of varying strength so that the same player controlling the mighty eastern Roman Empire also controls the weak Saxon tribes. Success often comes from doing well with all of your peoples.

Half of the peoples start on the board, half of them enter play during the game. Peoples entering the game start as nomadic tribes, mobile and dangerous, that are trying to find a homeland. When they have conquered a land that looks fertile and defensible, they may settle there to become a nation. That will give them more points, if they can hold it from their new neighbors or the next wave of invaders. The largest nations might even become empires to get a glorious double turn. However, being an empire comes with the drawback that all other people will get extra points for taking your lands.

What makes this game unique in its genre is the scoring mechanism. Every nation/empire scores points for holding an area according to the number of claims on an area, 2 points for your own, 1 for another people's claim. After that every nation/empire puts new claims on all areas that they occupy. This simulates conflicts among nations over disputed territory by making it more rewarding for both nations to hold it. It makes the scoring dependent on what the players have done earlier in the game, varying between games and increasing over the course of the game to make the endgame exciting.

The game is a playable print and play prototype. The artwork is functional but not polished. The game has been playtested 25 times with statistics being kept for balancing purposes and balance changes every three games or so. The game can be balanced more before being finished. For that I would need input from more people than my usual groups to avoid group-think. It is likely different people would play it in ways I do not expect and that is exactly what I want from new playtesters.

Come and try it out!

Vildhallon logo

Det kreativa företaget Vildhallon finns på plats och säljer och visar upp sina produkter. www.vildhallon.com