LinCon 2024

Invasionen i Normandie 80 år

Into The Jaws of Death

Ta befälet över en amerikansk eller en tysk infanteridivision och avgör utgången av invasionen i Normandie!

Den 6:e juni i år är det 80 år sedan allierade styrkor genomförde historiens största amfibiska operation och landsteg i Normandie. Det blev början på slutet till Tredje Rikets grepp över Västeuropa - men att invasionen skulle lyckas var inte på något sätt garanterat. Den strand där utgången var som mest osäker var Omaha Beach ("kustförsvarssektor 2" enligt tyska indelningen), där den allierade operationsledningen vid ett tillfälle övervägde att avblåsa landstigningarna och styra om trupperna till andra stränder.

Dagens spel omfattar striderna på Omaha Beach och terrängen en knapp mil inåt land, under D-dagen (6:e juni 1944) och de två efterföljande dagarna (D+1 och D+2). Spelarna tar kontrollen över 2-3 regementen var, där ordrar ges till bataljoner och minsta enskilda figurbasen motsvarar ett kompani. Ett dygn i speltid är uppdelad i 5-6 spelrundor.

Regelsystemet vi använder är "Gained By Battle", ett opublicerat system under utveckling av Bruce Weigle. För en idé om hur det ser ut på bordet kan en kolla in en youtubefilm där Bruce spelar ett annat scenario med spelare från Little Wars TV: https://www.youtube.com/watch?v=mT0p2KIe0Mo

Dagens scenario är utvecklat av Anders Molin och är i ett stadium av speltest. Visst kommer vi utse en vinnarsida, men fokus är att spela för att ha kul tillsammans och samtidigt lära oss någonting om vår historia!

Kommmentarer och synpunkter på scenariot och reglerna mottages tacksamt, gärna direkt vid spelbordet!

Sessions

Sat 10:00 - Sat 18:00

Log in to save favorites

    Plats: S26 Show map

No session pre-registration.