LinCon 2020

Advanced Civilization SM

Advanced Civilization är antagligen det enda spelet dit du kan anmäla dig till direkt en SM-final!

Är du nybörjare eller veteran? I detta öppna svenska mästerskap spelar du urversionen av alla Civilisationsspel, ett spel som passar alla! Väx, bygg, handla med andra spelare och forska för att klara dig bättre mot jordbävningar, förräderi, svält, epidemier, barbarer, pirater och mycket mer runt Medelhavet från historiens början tills romarriket grundas av vinnaren.

Nytt för i år är alla intresserade välkomna att anmäla sig *direkt* till SM-finalen, men blir det fler än 8 anmälda kommer finalisterna som anmält sig tas in enligt förturslistan nedan, som bygger på meriter från tidigare SM. Det går också att hamna på förturslistan genom att vinna ett parti på spelpasset kvällen innan finalen. Övriga föranmälda hamnar på listan i samma turordning som de anmälde sig. De som inte föranmält sig, men dyker upp till finalpasset, hamnar på listan i slumpvis ordning.

Föranmälan
Du kan anmäla dig till ett eller flera av följande pass:
1. onsdag 19:00-01:00 - fritt spel och kval till morgondagens final.
2. torsdag 10:00-22:00 - SM-final 2019
3. torsdag 10:00-22:00 - fritt spel (för alla som vill spela men inte spelar SM-final)

Priser!
En fin pokal till vinnaren. De på plats 1-3 hamnar högst upp på förturslistan till SM-finalen 2020. Övriga finalister har också viss förtur.

Förturslistan 2019
1. Ettan från ett eller flera onsdagkvällspartier med minst sex deltagare.
2. Ettan från finalen 2017: Torbjörn Rander
3. Ettan från finalen 2016: Björn Nordlund
4. Ettan från finalen 2015: Vidar Ambrosiani
5. Ettan från finalen 2014: Henrik Giese
6. Ettan från finalen 2013: Björn Lundgren
7. Övriga föranmälda till finalen i anmälningsordning.
8. Efteranmälda till finalen i slumpad ordning. Efteranmäld räknas den som dyker upp till finalspelet och inte ingår i någon av ovanstående.

Alla som inte får plats i finalen kan delta i fritt spel istället, som går samtidigt som finalen.

FAQ
1. Vilka sorters regler spelar ni med?

Svar: På onsdagen kan spelarna på ett spelbord välja att spela en kortare variant av vanlig Advanced Civilization eller varianten Condensed Civilization. Gemensamt är att spelet ska ta cirka 6 timmar. Vinnaren på varje bord med minst sex spelare har förtur till SM-finalen. Om vinnaren inte kan spela finalen så går platsen inte vidare till någon av de andra spelarna.

I SM-finalen gäller vanliga reglerna i Advanced Civilization, med några få husregler och varianter som spelarna kommer överens om. SM-finalen spelas med västra kartexpansionen om inte finalisterna enhälligt vill slippa den.

I fritt spel vid sidan av SM-finalen väljer spelarna på varje bord vilken variant de vill spela - någon av de två varianterna från onsdagen eller vanliga reglerna i Advanced Civilization.

2. Var kan jag få svar på fler frågor?
https://bit.ly/AdvCiv19

Pass

  • ons 19:00 - tors 01:00 - Kvalspel & frittspel
    • R35

    Individuell anmälning. 4 anmälda.

  • tors 10:00 - tors 22:00 - Finalspel & frittspel
    • R35

    Individuell anmälning. 3 anmälda.